۱۳۹۸ يکشنبه ۴ اسفند

این چیزها را هرگز درون مایکروویو قرار ندهید

پاکت‌های کاغذی غذا به‌غیراز پاکت‌هایی که مخصوص استفاده در مایکروویو هستند، مثل پاکت‌های درست کردن پاپ‌کرن، بقیه پاکت‌هایی که رنگ قهوه‌ای یا نوشته‌های چاپی دارند را نباید در مایکروویو بگذارید. این کاغذها حاوی مواد سمی هستند که حرارت باعث می‌شود تا این سموم به درون غذا نشت کنند و باعث مسمومیت فرد شوند. همچنین ممکن است حرارت مایکروویو باعث آتش گرفتن این پاکت‌های کاغذی شود. توجه داشته باشید که ظروف مقوایی برخی از غذاهای آماده بیرون‌بر، نوار باریک فلزی در خود دارند که اگر ظرف را در مایکروویو بگذارید، ممکن است جرقه بزند و باعث ازکارافتادن مایکروویو شود. ظروف و کیسه‌های پلاستیکی هر نوع کیسه یا ظرف پلاستیکی، مخصوصاً آن‌هایی که نازک و بی‌کیفیت هستند را از مایکروویو دور نگه‌دارید. این وسایل در اثر حرارت موجود در فضا ممکن است ذوب شوند؛ اما از همه بدتر این است که مواد شیمیایی استفاده‌شده در ساخت این پلاستیک‌ها، در اثر حرارت به درون غذا نفوذ می‌کنند و برای سلامتی بدن انسان بسیار ضرر دارند. به‌هیچ‌عنوان درون ظروف پنیر، کره یا ماست که پلاستیک‌های بسیار نازک هستند غذا گرم نکنید. این وسایل حاوی نوعی ماده شیمیایی به نام BPA هستند که عامل اصلی دیابت و سرطان است. لیوان‌های استیل یا پلاستیکی لیوان‌های سفری اغلب از جنس استیل یا پلاستیک هستند و نباید آن‌ها را درون مایکروویو بگذارید. فلز که باعث جرقه زدن و انفجار می‌شود، پلاستیک هم مواد شیمیایی خود را به غذا یا نوشیدنی پس می‌دهد و برای سلامت انسان مضر و خطرناک است. پارچه و حوله احتمالاً این سؤال برایتان پیش می‌آید چه کسی پارچه را در مایکروویو می‌گذارد؟ خب مسئله این است که یکسری مقاله در اینترنت هست که توضیح داده با کمک مایکروویو شما می‌توانید پارچه را خشک‌کنید؛ اما توصیه می‌کنیم به‌هیچ‌عنوان این کار خطرناک را انجام ندهید تا در خانه آتش‌سوزی درست نکنید. برخی از مواد غذایی بعضی از مواد غذایی ممکن است در مایکروویو منفجر شوند یا بخاری متصاعد کنند که سبب سوزش چشم شود. به همین خاطر بهتر است هرگز آن‌ها را در این وسیله برقی قرار ندهید. فلفل قرمز تند (چیلی) را نباید در مایکروویو بگذارید زیرا دمای این دستگاه سبب آزاد شدن کپسایسین درون فلفل می‌شود و گاز و بخاری از خود منتشر می‌کند که باعث سوزش چشم، بینی و ریه خواهد شد. تخم‌مرغ با پوسته‌ی آهکی را هم هرگز در مایکروویو نگذارید زیرا حرارت دستگاه باعث می‌شود تخم‌مرغ در زیر پوسته داغ شود و بخار زیادی درون آن جمع شود. وقتی این بخار توان خارج شدن پیدا نکند، باعث ترکیدن تخم‌مرغ می‌شود و همه‌جا کثیف خواهد شد. میوه‌های کامل همچون انگور، هلو، سیب یا گلابی را هم نباید درون مایکروویو بگذارید زیرا بخاری که در داخل آن‌ها ایجاد می‌شود، سبب انفجار میوه خواهد شد. وقتی میوه‌ی پخته‌شده را از مایکروویو خارج می‌کنید، بخار آن می‌تواند دستانتان را بسوزاند. میوه‌های خشک همچون کشمش و آلو هم دود می‌کنند و فضای آشپزخانه را آلوده خواهند کرد. آب را در مایکروویو گرم نکنید. وقتی یک لیوان آب را در مایکروویو گرم می‌کنید، بدون آنکه بجوشد به دمای بسیار زیادی می‌رسد. این دمای زیاد که نهفته است می‌تواند به جوشش و پاشیدن ناگهانی آب منجر شود که احتمال سوختگی را بالا می‌برد. مخصوصاً وقتی چیزی مثل چای کیسه‌ای داخل آن می‌گذارید احتمال پرتاب آب در اثر جوشیدن ناگهانی زیاد است.